A mai naptól lehet pályázni elektromos autókra

Megosztás


Mától lehet pályázni az elektromos autók vásárlási támogatására – írja Azénpénzem.hu.

A nagycsaládosok a 7-9 üléses autókhoz a kapható 2,5 milliós támogatást összevonhatják az elektromos autók kedvezményével, így akár már 9 millióért is beszerezhetik az új kocsit.

A kiírás szerint a támogatást magánszemélyek, felsőoktatási intézmények és civil szervezetek, illetve személygépkocsis személyszállítással és taxis személyszállítással foglalkozó egyéni vállalkozók és cégek kaphatják meg. Általában egy gépkocsira lehet pályázni, civil szervezetek, egyesületek és felsőoktatási intézmények azonban 5 darabra is benyújthatnak igényt.

A pályázat használt, illetve hibrid autók megvásárlására nem szól, csak új vagy a márkakereskedő, illetve az importőr által tesztautóként saját tulajdonban Magyarországon forgalomba helyezett, tisztán elektromos meghajtásúra. 1200–2000 elektromos autóhoz adhat támogatást az állam.

A támogatás sávosan érhető el: a lakosság ötszemélyes autóra 12 millió forint vételárig annak maximum 50 százalékát, de legfeljebb 2,5 millió forintot, 12 és 15 millió forint közötti autóra maximum 1,5 millió forintot kaphat. Hétszemélyes autóra 14 millió forintig kapható az ár maximum 50 százaléka, de legfeljebb 2,5 millió forint, 14 és 17 millió forint közöttire pedig maximum 1,5 millió forint.

Kapcsolódó cikkek