A szervezés csúcsa: Egy hölgy négy védettségi igazolványt is kapott, de mindegyik érvénytelen

Megosztás

Ugye mondanunk sem kell, magyarországi a történet.

Négyszeri kérvény ellenére Budapest Főváros Kormányhivatala ugyanazt a lejárt személyi azonosítóval ellátott igazolványt küldte el egy zuglói idős nőnek – számolt be róla az ATV Híradója.

Kiss Béláné Irén a csatornának elmondta, az első védettségi igazolványa után majdnem minden hónapban kapott még egy kártyát, közel három hetenként,

de a lejárt személyi igazolványszám miatt sajnos egyik sem érvényes.

A zuglói nő jelezte a problémát Budapest Főváros Kormányhivatalának, de az ATV Híradó szerint ott az önkormányzathoz irányították, ahol egy reklamációs papírt töltettek ki vele.

„Két hét után megkaptam egy védettségi igazolványt, ami ugyanolyan rossz volt, mint az első, akkor megint kezdődött elölről: bementem, hogy mégsem jó, megint nem jó. Ez háromszor megismétlődött”

– mondta a nő, aki múlt héten megkapta a negyedik, szintén érvénytelen igazolványát. A nő újabb levelet írt, de elkeseredett, mert utazni nem tud, és az uszodában is állandóan magyarázkodnia kell. Nem érti, miért neki kellene kifizetnie a 3000 forintot a cseréért, ha nem ő hibázott.

A XIV. kerület polgármestere az ATV Híradónak azt mondta: az igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés nem az önkormányzat, hanem az önkormányzat épületében lévő kormányablak hatásköre. Az adminisztrációs problémát szerinte lehetne kezelni: „ha június 15-i határidővel fel tudna tölteni minden járvánnyal kapcsolatos és minden oltással kapcsolatos adatot a kormány” – mondta Horváth Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig úgy reagált: a kormányhivatal minden védettségi igazolvánnyal kapcsolatos problémás esetet kivizsgál. A szaktárca közlése szerint a védettségi igazolvány ügyében személyesen a kormányablakokban, illetve az ügyfélkapun keresztül lehet bejelentést tenni. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek