Sajtószabadság Magyarországon: Nem engedték be a Magyar Hangot, a Direkt36-ot és a Hőcipőt sem a kormányinfóra

Megosztás


A lap munkatársa idejében regisztrált az eseményre, de nem kapott visszajelzést. Arról az Antall József Tudásközpontról tettek volna fel kérdéseket, amelynek működését az Orbán-kormány eddig több mint 4 milliárd forinttal támogatta.

Magyar Hang, a Hócipő és a Direkt36 munkatársa sem jutott be a csütörtöki kormányinfóra, amelyen hosszú idő után élőben lehetett kérdezni, és ahol Orbán Viktor miniszterelnök is megjelent.

Telex szerint a Direkt36 munkatársa, Wirth Zsuzsanna idejében regisztrált a sajtótájékoztatóra, de nem kapott visszajelzést. Amikor pedig a helyszínre érkezett, azt mondták neki, hogy nincs rajta a listán.

Amíg a be nem engedett újságírók kint álltak, megérkezett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke, mellettük Orbánnak, aki azt mondta:

nem ő szervezi a sajtótájékoztatókat.

Direkt36 újságírója az Antall József Tudásközpontot érintő vizsgálatról szeretett volna kérdéseket feltenni. A lap korábban hosszabban foglalkozott az alapítvánnyal, amelynek működését a kormány eddig több mint 4 milliárd forinttal támogatta az adófizetők pénzéből.

Kapcsolódó cikkek