Körforgalom épül Kazincbarcikán a 26-os főúton

Megosztás

Újabb közlekedési infrastruktúra-fejlesztési beruházás indult Kazincbarcikán június 2-án. A 26-os út, a Tesco melletti Attila út, a Hadak útja és a Budai Nagy Antal utca egyes szakaszait érintve körforgalom kerül kialakításra.

A projekt összértéke eléri a nettó 300 millió forintot, melyből az önkormányzat több mint 156 millió forintot saját forrásból biztosít. A 16.5 méter belső sugarú körforgalom  Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. konzorciuma közös beruházásaként valósul meg. Az arra közlekedők főként a reggeli és a délutáni órákban gyakran tapasztalhatják, hogy nagyobb torlódás alakul ki az érintett szakaszon, ami joggal adhat okot bosszankodásra. 

A 26- os úton kialakuló dugók nemcsak a kazincbarcikaiak közlekedésében okoznak fennakadást. Több visszajelzés is érkezik azoktól, akik Ózd vagy pedig Miskolc irányából ide járnak dolgozni, illetve ide hordják a gyerekeiket iskolába. Kazincbarcika Város Önkormányzata, a képviselő-testület tagjai, valamint a városvezetés a városüzemeltetési applikáción, a KolorApp-on keresztül érkezett észrevételek alapján, e-mail üzenetek formájában, lakossági megkeresések alapján több alkalommal is felmérte azokat a helyszíneket, ahol közlekedési nehézségek alakulnak ki, többek között az érintett szakaszon. A beruházás kapcsán köszönetünket szeretném kifejezni Riz Gábor országgyűlési képviselőnek, hogy a fejlesztés térségi jelentőségét felismerve támogatta ügyünket

– közölte Szitka Péter polgármester.

Kapcsolódó cikkek