Karácsony Gergelynek bocsánatot kell kérnie Tiborcz Istvántól

Megosztás


Nyilvánosan kell bocsánatot kérnie Karácsony Gergelynek Tiborcz Istvántól – így döntött Fővárosi Ítélőtábla. Ezen felül a főpolgármesternek minden megjelent jogsértő tartalmat törölnie kell, valamint 500 ezer forint kártérítést is meg kell fizetnie Tiborcznak.

Tiborcz István azért indított személyiségi jogi pert, mert Karácsony az önkormányzati választási kampányban az általa bevezetni tervezett, ingatlanokat érintő helyi adónemet Tiborcz-adóként emlegette.

Szó sincs arról, hogy Tiborcz István győzött volna Karácsony Gergely ellen a Tiborcz-adó nevéről folytatott perben, legfeljebb döntetlenre mentett

– így kommentálta a főpolgármester és a jogi képviselője is a bíróság másodfokú ítéletét.

Schiffer András, aki Karácsonyt képviseli ügyvédként a perben, a hvg.hu-nak elmondta: a jogerős ítélet szerint Tiborcz közszereplő, a szóban forgó adónem pedig közügy, csupán abban adott Tiborcznak igazat a bíróság, hogy azzal, ahogyan a Tiborcz-adóról beszélt a főpolgármester, a miniszterelnök vejét tiszstessésgtelenül mások javára gazdagodóként festette le. Viszont Karácsony bűncselekménnyel nem vádolta meg Tiborczot, ezért a Kúriához fordulnak felülvizsgálati kérelemmel.

Kapcsolódó cikkek