“Aki szegény, azt az ág sem tolja”- Cél az energiaszegénység csökkentése Miskolcon

Megosztás

Miskolc önkormányzata egy ideje részt vesz a EnPover című nemzetközi projektben. A kezdeményezés célja az önkormányzatokon keresztül az energiaszegénység mérséklése és az energiatudatosság fokozása, alacsony költségű energiahatékonyság növelő intézkedések segítségével.

Hazánkban Miskolcon kívül még Szentendre, Pilisborosjenő, Bükkábrány és Tibolddaróc önkormányzata vesz részt a projektben, ami másfél éve kezdődött és előreláthatólag 2021. június végéig tart majd. Veres Pál polgármester 2020 tavaszán írta alá az együttműködési megállapodást, mert a miskolci önkormányzat elhivatott abban, hogy gyakorlati lépéseket tegyen a probléma kezelésére. Az elmúlt évben a COVID-19 járvány ellenére rendületlenül zajlik a projektben meghatározott célok és tevékenységek végrehajtása.

A EnPover program során az összes partner önkormányzatnak, így a borsodi megyeszékhelynek is lehetősége nyílik arra, hogy az energiaszegénység mérséklését célzó, leginspirálóbb hazai és külföldi jó példák segítségével összeállított gyakorlati útmutatót használja fel a város „energiaszegény” lakosainak megsegítésre.

Aki szegény, azt az ág sem tolja.

Energiaszegénység – ez egy új fogalom, de amit takar, régi és jól ismert. Hogyan várhatnánk el felelős ökologikus gondolkodást, a környezetvédelem szempontjából megfelelő életvitelt azoktól, akiknek családjában a mindennapi megélhetés is gond?…

Mégis, mindenki tehet a természetért! Tanácsokkal segítjük az “energiaszegénységben” élőket. mindez nemcsak a szomszédunk elszigetelt gondja! Egy kis odafigyeléssel, egymás támogatásával és az önkormányzattal segítségével sokat tehetünk, hogy Miskolcon is energiaszegénység-mentes legyen a jövő.”

– fogalmazta meg a ZöMi (Zöld Miskolc) civil szervezet stábja.

Célunk, hogy a város lakói a háztartási energiakiadások és energiafelhasználás csökkentésével nagyobb komfortfokozatot és magasabb életminőséget érjenek el.

– írták a miskolc.hu weboldalon idnított cikksorozat első részében.

Kapcsolódó cikkek