Baseballütővel és fahusánggal verték meg életveszélyesen ismerősüket Miskolcon

Megosztás

A Miskolci Törvényszék pénteken ítéletet hirdetett azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik életveszélyes sérülést okoztak a sértettnek.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlottak és a sértett korábbról ismerték egymást. 2018 októberében a sértett egy miskolci lakásban szórakozott, amikor az I. rendű vádlott bement és verekedni hívta. Az utcára mentek ki, ahol az I. rendű vádlott családja is a sértettre támadt. A nők puszta kézzel, a férfiak baseball ütővel, fahusánggal, életveszélyes fenyegetések közepette ütlegelték a sértettet, aki egy, a tarkóját ért ütés után a földre rogyott. Koponyasérülései közvetlenül életveszélyesnek minősülnek, a halálos eredmény elmaradása csak a szerencsének volt köszönhető.

A törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt állapította meg a vádlottak bűnösségét: a bűncselekményt az I. rendű vádlott tettesként, társai bűnsegédként követték el, ezért a törvényszék az I. rendű vádlottat 9 év, a II. rendű vádlottat 4 év, a III. és IV. rendű vádlottakat 5-5 év szabadságvesztésre és ezzel azonos mértékű közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, az ügyészség a jogorvoslati nyilatkozatra 3 munkanapot fenntartott, így az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Kapcsolódó cikkek