Mire kapcsolt a teherautó sofőrje, letarolta a fél főutat, fákban és parkoló autókban tett kárt – videó

Megosztás

Sok idő eltelt, mire észrevette, hogy a hátsó, súlyos ajtó egyik fele kinyílt, úgyhogy tarolt, amit csak ért.

A Bpiautosok.hu olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette Maglódon az esetet kedden.

Nem csoda, hogy tisztes követési távolságot tartott, mert amit a teherautó rosszul záródó ajtaja művelt jó ideig a maglódi Fő utcán, azt nézni is rossz.

A fák megmetszésén túl konkrétan két autót vert telibe a hatalmas lifegő ajtó.

Első körben egy egyterű személyautót, majd egy fehér Skodát – utóbbinak gyakorlatilag szétrobbant a hátsó szélvédője.

Ha ez nem történik meg, talán még most is hajt tovább a sofőr…

Olvasónk tájékoztatott minket, hogy hála a jó égnek személyi sérülés nem történt, valamint rendőri intézkedés lezajlott a helyszínen.

A teherautó műszaki állapotát inkább nem minősítenénk így ránézésre, de a gondatlanság elég konkrét véleményünk szerint.

Frissítés!

Mivel sokakat érdekelt, íme az eset részletesebb leírása:

Feleségem vezette a kamerás autót. A konténert szállító tgk. mögé bekanyarodva természetesen a veszélyt észlelte és azonnal elkezdett dudálni, villogni. A tgk. sofőrje ebből semmit nem vett észre, még azt sem, amikor az első autónak nekicsapódott a kinyílt ajtó. Ekkor már a kamerás autó mögött érkezők is folyamatosan dudáltak. A második autóval való találkozás után vette észre a tgk. sofőr a problémát. Arról nincs infó, hogy miért nem hallotta, látta, érzékelte a nyitott ajtót, a leszakadó faágakat, a dudálást és az első csattanást. Közel 1 percen keresztül, kb. 300 métert haladt így.

A kamerás autóst szépen szétszedte a netes közösség, amiért nem előzte meg a veszélyes járművet.

Nos, a sofőr volt annyira rutinos, hogy nem kockáztatta saját és járműve épségét, hiszen a (rendezői) bal oldali ajtó sem volt rögzítve, az is kicsapódhatott volna. Egy “fegyvere” marad, a duda. Miután megállt a tgk. és a konténer ajtajai nyugalmi állapotba kerültek, a kamerás autó – kikerülve a tgk. – félreállt és szemtanúként megvárta a kiérkező rendőröket. Az autóban a kamerafelvétel az autóval együtt indul és folyamatosan megy, így a felvétel nem szenzációhajhászás okán készült, ez a tükörbe épített automata kamera következménye, ami csak képet rögzít, hangot nem. A videóban hallható zenét a szerkesztőség keverte rá.“ – egészítette ki olvasónk azt, hogy mi is történt pontosan.

Kapcsolódó cikkek