Ennek a kétharmadnak nem örül a Fidesz: ekkora az elutasítottsága egy felmérés szerint a Fudan Egyetemnek

Megosztás

Az emberek kétharmada nem támogatja a kínai Fudan Egyetem tervezett, budapesti kampuszának megépítését – derült ki a Republikon Intézet elemzéséből, amelyet a HVG.hu szemlézett.

A kormányzat, valamint a Fővárosi Önkormányzat és a IX. kerület önkormányzata között heves politikai vitát kirobbantó fejlesztés ügyéről a megkérdezettek nagy többsége, 63 százaléka hallott. Ez alapján pedig a válaszadók 66 százaléka “inkább ellenzi” a beruházást. Mindössze 27 százalék, vagyis a válaszadók alig több, mint negyede támogatja, 7 százalék pedig nem tudja eldönteni vagy nincs véleménye.

A Republikon pártpreferencia alapján is rákérdezett a Fudan-projektre, és kiderült, hogy még a kormánypárti szavazók 31 százaléka is “inkább ellenzi” a kormány tervét, az ellenzéki összefogás szimpatizánsainak körében pedig már 89 százalékos a Fudan-beruházás elutasítottsága. Az egyéb pártot választók 65, míg a pártpreferenciájukban bizonytalan választók 79 százaléka szintén ellenzi a budapesti kínai egyetemi kampuszt. Vagyis a kormány terve még a saját szavazói körében sem élvez elsöprő támogatást, a többi társadalmi csoportban pedig egyértelműen elutasított a beruházás.

További részletek a HVG.hu cikkében.

Kapcsolódó cikkek