Még nem döntött a 12-15 év közöttiek oltásáról az operatív törzs

Megosztás

Bár már nincsenek napi rendszerességű tájékoztatók, június elsején viszont tartott egyet Müller Cecília országos tisztifőorvos. Elmondta: egyelőre még nem született döntés a 12-15 éves korosztály oltásáról, de vizsgálják, és az operatív törzs hoz majd döntést – számolt be róla a Telex.

Müller újra arra kért mindenkit, aki még nem regisztrált az oltásra, az tegye meg, ahogy arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon fontos, hogy a második védőoltást felvegye mindenki. Elmondta újra azt is, hogy a jelenleg ismert adatok alapján, az általunk használt védőoltások a mutánsok ellen is védelmet nyújtanak, lehet, hogy kicsit csökkent mértékben, de a súlyos megbetegedéstől megmentenek minket.

Kiderült az is, hogy ma, kedden érkezik Magyarországra 439.920 adag Pfizer, 60 ezer Janssen, péntekre pedig várhatóan 64.800 adag Moderna-vakcina.

Müller elmondta, hogy jelenleg is zajlik a külhoni magyarok, illetve az itt élő külföldiek regisztrációja, az ő oltásukra valószínűleg június második felében fog sor kerülni. Mindenkit tájékoztatni fognak időben arról, mikor lehet időpontot foglalniuk az oltásra.

További részletek az operatív törzs sajtótájékoztatójáról a Telex.hu cikkében.

Kapcsolódó cikkek