Elindult az ellenzéki előválasztás hivatalos honlapja

Megosztás

A 2022-es parlamenti választásra együttműködésben készülő hat párt már most elindította az előválasztás hivatalos weboldalát.

A honlap az elovalasztas2021.hu domainen keresztül érhető el.

A résztvevő hat párt, azaz a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményben kommentálták az oldal életbe lépését:

Mivel az országos szintű előválasztás új intézmény Magyarországon, rendkívül fontos, hogy a választók és a sajtó számára is minden fontos információ rendelkezésre álljon.

A honlapon minden, ezzel kapcsolatos információ megtalálható, így az előválasztás időrendje, vagy a jelöltté, jelölőszervezetté válás feltételei is. Ezek mellett olvasható a hat párt vezetője által, decemberben tett értéknyilatkozat is, valamint azok a közös kiállások, javaslatok, melyeket a hat párt vezetői és képviselői tettek az elmúlt időszakban. A Kire lehet szavazni? menüpont egyelőre még üres a honlapon, ezt természetesen idővel frissítik, amint véglegessé válnak a jelöltek névsorai. Ez biztos, hogy valamivel június 26-a után fog bekövetkezni, ugyanis a hivatalos jelöltállítás akkor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek