Tanulmány: Olyan egyedi jelek fedezhetők fel a koronavírus szerkezetében, hogy azt csak laborban hozhatták létre

Megosztás

Egy éven át a többség hitt a denevér-elméletnek, de a virológus szakemberek most már nagyon dörömbölnek az ajtón, hogy valami egészen más dolog robbantotta ki a mindennapi életünket azóta is meghatározó koronavírus-járványt. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy emberi beavatkozás nélkül nem jöhetett létre ez a pusztító kórokozó.

A koronavírus egy vuhani laborból szabadult ki és indult világhódító útjára, amit kínai kutatók utólagos manipulációval, visszafejtéssel próbáltak leplezni, és úgy feltüntetni, mintha a kórokozót denevérek terjesztették volna el – idézi a Daily Mail két kutató, Angus Dalgleish brit onkológus és egy norvég virológus, Birger Sørensen megjelenés előtt álló tanulmányát. 

Angus Dalgleish a St George’s, University of London professzora, Birger Sørensen pedig az Immunor nevű cég vezetője, amely egy új, Biovacc-19 nevű vakcina kifejlesztésén dolgozik. Tavalyi kísérleteik közben fedezték fel, hogy a koronavírus szerkezetében rejlik néhány „egyedi ujjlenyomat”, amely kizárólag laboratóriumi manipulációból származhat.

Dalgleish  és  Sørensen   erről szóló tanulmányát  korábban már többször visszautasították, a közeljövőben  a  Quarterly Review of Biophysics Discovery című cambridge-i tudományos folyóirat fogja közölni. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek