Lassacskán dagad a balhé: Három vuhani víruslabor-dolgozó került kórházba a járvány kirobbanása előtt

Megosztás

Bő két hónapja még a WHO úgy fogalmazott, hogy a legkevésbé sem valószínű, hogy a koronavírus egy laborból került ki és indult pusztító útjára, de egy seregnyi kutató követeli hetek óta, hogy vizsgálják ki normálisan a labor-elméletet. Ez az újabb információ csak olaj a tűzre azoknak, akik mereven hisznek abban, hogy a Covidot emberi kezek alkották és laboratóriumból származik.

Egy amerikai hírszerzési jelentés szerint a vuhani virológiai labor három munkatársa is úgy megbetegedett 2019 novemberében, hogy kórházi kezelésre szorultak, írja a CNN a Wall Street Journal cikke nyomán.

Ez utóbbi, mármint a kórházi kezelésről szóló állítások további vitákat hozhatnak abban a kérdésben, hogy honnan eredeztethető a koronavírus-járvány, írja az amerikai hírcsatorna a hírszerzésre rálátó forrásokra hivatkozva. Az ugyanis, hogy több kutató megbetegedett, és „covidhoz, illetve szezonális influenzához hasonló” tüneteik voltak, már korábban is ismert volt, még a Trump-adminisztráció közölte januárban, de a kórházi kezelésről és a kutatók pontos számáról akkor még nem volt szó.

A hírszerzők ugyanakkor azt még mindig nem tudják, hogy pontosan milyen betegséggel kerültek kórházba a kutatók, és nem jutottak közelebb a megoldáshoz sem, hogy pontosan hogyan indult el a vírus, azaz laboratóriumból szabadult-e ki, vagy állatról ugrott át emberre.

A témának már egész irodalma van, márciusban írtunk arról, hogy a WHO szerint „a legkevésbé valószínű, hogy a koronavírus egy laborból szökött meg”, két hete viszont már 18 kutató követelte, hogy vizsgálják ki rendesen a víruslabor-elméletet.

Kína az első koronagyanús tünetekkel rendelkező pácienst hivatalosan 2019. december 8-án jelentette a WHO-nak. (Telex.hu)

Related posts