Valóban szállodát építene Miskolctapolcán a Hejő patak mellé az Avalon

Megosztás

Először csak mendemondaként merült fel, azóta megerősítést nyert.

Van-e ennek a hírnek valóságalapja? – kérdezték a Hell-cégcsoporthoz tartozó Avalon Center Kft. ügyvezetőjét. Az Avalon Tapolcán egyébként már működtet egy üdülőhelyet, szállással, étteremmel, gokartpályával.

– Igen, vannak ilyen irányú terveink – válaszolta Tóth Róbert. – Hiszünk Miskolctapolcában és a további fejlesztésekben. Jelenleg egyeztetések folynak a város vezetésével, hogy a városképbe teljesen illeszkedő, és a fejlesztési tervekbe passzoló színvonalas létesítmény születhessen. További részleteket még nem tudtunk meg a tervezett szálloda paramétereiről.

Módosítanak a terveken

Érdeklődtünk viszont a cég másik, már elindult fejlesztéséről. Februárban számoltunk be róla, hogy a beruházó Avalon Center Kft. nem a miskolci, tervezett főtér melletti ingatlanjára, hanem a Zsigmond utcára tervez egy A kategóriás, luxusirodaházat, az Északterv volt épületét alakítják át. A régi házat már visszabontották, jól látszik, hogy bár panelos épületről van szó, de téglával töltötték ki hajdanán a hézagokat.

– A szerkezeti bontást követően szembesültünk mi is a korabeli épületszerkezeti megoldásokkal, amelyek miatt módosítani kellett a már elkészült átépítési, felújítási terveket. Jelenleg ezek a munkák folynak – mondta Tóth Róbert. Vannak-e már látványterveik a tervezett irodáról?

– A módosítást követően, ahogy a végleges látványtervek elkészülnek, bemutatjuk a sajtónak és a nyilvánosságnak – válaszolt a beruházó cég ügyvezetője, így továbbra is annyit tudunk, mint amennyit Szunyogh László főépítész írt annak idején (februárban) a blogjában: „egy csoda üvegépület lesz”.

Luxusiroda is

A luxusiroda tehát a Zsigmond utcára épül, és nem a Szent István tér térfalaként, mint arról évekig szó volt. Erről az épületről most nem tudtunk meg többet. (Korábban sokszor beszámoltunk róla, hogy az impozáns irodaépület tervei ellen tiltakoztak a környéken élők és a civilek, szerintük a tervek nem illenek az említett környezetbe. A beruházni vágyó cég először még ragaszkodott a megépítéséhez, majd az önkormányzattal egyeztetett a módosításról – a szerk.) Az már tavaly kiderült, hogy az eredeti tervek alapján nem épül meg az irodaépület, de továbbra is folytak az egyeztetések. Februárban kérdeztük, hogy még mindig irodaházban gondolkodik-e a Hell-cégcsoport a tulajdonukban lévő területen, Tóth Róbert azonban így reagált: „Abban a formában, ahogyan eredetileg terveztük, biztosan nem. Az az épület, amit korábban elutasítottak, nem fog megépülni.” (Boon.hu)

Kapcsolódó cikkek