Bántalmazta és 14 ezerszer (!) hívta volt barátnőjét

Megosztás

Megszegte a bíróság távolságtartási végzését is, valamint ittasan bántalmazta volt párját, ezért letartóztatták a mániákus férfit.

Ittas állapotban bántalmazta barátnőjét egy 46 éves férfi 2020. április 25-én a XVII. kerületben. A nő ezt követően szakított vele, ám a férfi nem nyugodott bele különválásukba: naponta többször is hívogatta, 2021 januárjáig összesen 14 ezerszer.

„A folyamatos zaklatás és a sértett életvitelébe ily módon történő önkényes beavatkozás miatt a Budai Központi Kerületi Bíróság a gyanúsítottal szemben 2021. január 22-én távoltartást rendelt el” – írta közleményében a Fővárosi Főügyészség. A távolságtartási végzés értelmében a férfi semmilyen módon nem próbálhatott volna kapcsolatba lépni a nővel, így távol kellett volna maradnia annak lakhelyétől, valamint a hívásokat is be kellett volna fejeznie.

Azonban a gyanúsított férfi ezeket a szabályokat megszegte, és továbbra is folyamatosan próbált volt barátnőjével kapcsolatba lépni, ezért a bíróság 2021. március 31-én rendbírsággal büntette. A férfi azonban még ekkor sem állt le:

két hét alatt csaknem 800-szor próbálta felhívni a nőt.

A Fővárosi Főügyészség azonban közleményében kiemeli, hogy a gyanúsított a távolságtartás elrendelése utáni három és fél hónapban összesen több mint 3 500 alkalommal kereste a sértettet.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség szerint a gyanúsított annak ellenére is kitartott a zaklatás mellett, hogy pénzbírsággal és távolságtartással is büntették, így szerintük „jelentős és közeli a veszélye annak, hogy szabadon hagyása esetén a sértett zaklatását folytatná, esetleg a sérelmére újabb bűncselekményt követne el”. Ezért az ügyészség nem látott más lehetőséget, mint a zaklató letartóztatását, erre indítványt is tettek a nyomozási bírónál, aki velük egyetértve elrendelte a letartóztatást. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek