Máris van két ország, ahol szükség van harmadik dózisra is a kínai vakcinával

Megosztás

Lehet, hogy ők nem olvasták a magyar kormány mély vizsgálatát, miszerint a kínai oltóanyag a leghatásosabb? Lehet, hogy ők is Soros emberei? Azok kaphatnak újabb dózist, akiknél nem alakult ki megfelelő immunitás.

Az Egyesült Arab Emírségek és Bahrein is bejelentette szerdán, hogy a harmadik körös oltást is felajánlják a Sinopharm-vakcinával oltottaknak – írja a CNBC. Az újabb dózist azok kaphatják meg, akiket az előzőt minimum fél éve kapták meg.

Bahreinben azok élveznek az oltási sorrendben előnyt, akik elmúltak 50 évesek, egészségügyi szempontból veszélyeztetettnek számítanak, illetve nem volt megfelelő immunválaszuk.

Az Emírségekben már márciusban felvetődött, hogy egy harmadik oltásra is szükség lehet, akiknél kevés az antitest. Ugyanakkor azt is közölték, hogy mindössze pár ilyen esetről van tudomásuk.

Magyarországon még tart a vakcinák hatásosságának a vizsgálata, április végén az operatív törzs azt közölte, hogy az Egészségügyi Tudományos Tanács és számos egészségügyi intézmény olyan programot indít, amelyben a következő hónapokban gyógyult koronavírusos betegek celluláris immunválaszát fogják kutatni, és a hazánkban alkalmazott mindegyik fajta vakcinával oltottakra is kiterjed a kutatás. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek