Elképesztő: Pokémonos kártyák miatt fajult fegyveres konfliktussá a vita egy nagyáruházban

Megosztás

Emiatt a szupermarket teljes egészében felfüggesztette ezen kártyák árusítását.

Felfüggesztette a Pokémon- és sportgyűjtőkártyák árusítását boltjaiban az egyik legnagyobb amerikai szupermarketlánc, a Target, mert ezek bolti értékesítése legújabb helyzetértékelésük szerint komoly biztonsági kockázat. Ez nem légből kapott állítás, a karantén hónapjai alatt az ilyen kártyák szenvedélyes gyűjtői annyira kiéheztek, hogy a Target egy wisconsini üzletében egy kártyák miatt kirobbant konfliktusban egy férfi fegyvert rántott.

“Vásárlóink biztonsága a legfőbb prioritás” – indokolta döntését közleményében a Target, de ehhez azt is hozzátették, hogy a kártyák bolti kereskedelmét csak ideiglenesen függesztették fel, online pedig továbbra is lehet tőlük ilyeneket vásárolni.

A fegyveres incidens amúgy bő egy hete, május 7-én robbant ki a Target brookfieldi üzletében, ahol négy férfi támadt egy ötödikre sportgyűjtőkártyák miatt. Fegyvert végül a megtámadott rántott, ezzel véget is vetve a harcnak. Lövés végül nem dördült, a négy 23-35 éves támadó elmenekült a helyszínről, bár a rendőrök később előállították mindannyiukat.

A Target a kártyák bolti árusításának felfüggesztése előtt az incidens után napi max egy csomagban korlátozta az egy vásárló által megvehető gyűjtőkártyacsomagok számát. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek