Már letölthető a védettséget igazoló applikáció, csak épp nem működik

Megosztás

Már letölthető az applikáció, ami gyakorlatilag kiváltja a koronavírus fertőzéssel szembeni védettséget igazoló plasztikkártyát – számolt be róla a HVG.hu. A védettségi igazolványként funkcionáló app itt érhető el (bejelentkezés után).

Az alkalmazás elkszültét Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő harangozta be a csütörtöki kormányinfón. Azt mondta, hogy az app elérhető lesz Androiddal és iOS-szel rendelkező mobiltelefonokon is, és tartalmazni fogja az oltott nevét, az oltások időpontját, valamint oltás fajtáját is – ami a a plasztikkártya alapú védettségi igazolványokon nem szerepel.

Csakhogy mint azt a Telex.hu kiszúrta, péntek reggel óta nem működik az alkalmazás. Az első furcsaság, hogy van, akit már regisztrálni sem enged az EESZT-applikáció. “Miután elindul az app, 2 menüpont van fura elrendezésben. A bejelentkezést választom, bedobja a számokat 0-9-ig véletlenszerű sorrendben, itt kell beírni a webes felületen megadott pin-kódot. Ezután elvileg egy webes autentikáció következne, de az vagy HTTP 500 Internal Server Errort ad, vagy azt írja, hogy a EESZT szolgáltatásai korlátozottan állnak rendelkezésre. És ez a hibaüzenet az alkalmazás rendelkezésre állása összesen legalább péntek reggel 8 óta. Majd néhány perc után ez is összeomlik, és megint sima HTTP 500 hibaüzenet jön fel (ilyenkor annyira nincs kapacitása a szervernek, hogy dobálja el a bejövő kapcsolatokat)” – magyarázta a lap egyik fejlesztője.

HVG.hu / Telex.hu

Kapcsolódó cikkek