Nem kapott cserébe semmit a locsolásért, ezért megverte az ismerősét a borsodi férfi

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a vád szerint locsolkodásért italt és cigarettát várt cserébe, de mivel nem kapott, nekiesett a házigazdának – olvasható az Ügyészség honlapján.

A vádirat szerint, a vádlott 2021. április 5-én – húsvét hétfőn – erősen ittasan, Sajókazán felkereste egy férfi ismerősét azért, hogy annak élettársát meglocsolja.

A vádlott miután meglocsolta a nőt, számon kérte az ismerősét, hogy miért nem kínálja meg őt cigarettával és itallal. Mikor a férfi közölte, hogy italt és cigarettát sem tud adni, a vádlott sértegetni kezdte. Ekkor a házigazda kérte a vádlottat, hogy távozzon és kikísérte a lakásból az utcára. A vádlott azonban hirtelen visszafordult és előbb verekedésre hívta fel, majd ököllel megpróbálta megütni ismerősét. A férfinak sikerült a támadást elhárítania, a földre vitte és lefogta a vádlottat, azonban mikor – arra számítva, hogy már megnyugodott – elengedte, a vádlott ismét támadásba lendült és megharapta a vállán, majd állon rúgta a házigazdát, végül szitkozódva távozott a helyszínről.

A megtámadott férfi a vádlott bántalmazása következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A járási ügyészség a büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek férfival szemben elzárás büntetés kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

Kapcsolódó cikkek