Egy férfi véletlenül hat adag oltóanyagot kapott, egy másik AstraZeneca helyett Sinopharmot

Megosztás

Múlt pénteken véletlenül hatdózisnyi Pfizer-vakcinával oltottak be egy férfit Szombathelyen – írja a vaol.hu alapján az Index. Szakács László szerint az oltás előtt a háziorvos is elmondta, hogy Pfizerrel még nem oltott be senkit, emiatt szívhatott fel túl sokat az oltóanyagból. “Akkor derült ki, hogy talán túl sokat kaptam, amikor a többi, időpontra érkező pfizeresnek is adni kellett volna, de már nem volt adag” – mesélte.

A férfit ezután visszahívta a háziorvos, és kórházba szállították. Pár órán át hőemelkedése, valamint magas vérnyomása volt, és a feje is fájt, de ennél komolyabb tüneteket nem tapasztalt. Másnap így már haza is engedték.

Eközben az RTL Híradó egy olyan esetről számolt be, amikor az AstraZeneca helyett Sinopharm-vakcinával oltottak be egy férfit. “Pár percig a nővérek meg az orvos a háttérben tanakodtak […], rá három percre visszahívott az orvos, és azt mondta: elnézést kérünk, véletlenül összekevertük az oltást” – mesélte.

A férfi nem örül a történteknek, mivel kifejezetten AstraZenecát szeretett volna kérni amiatt, hogy a munkatársai is azt kaptak. A kórház vizsgálatot indított a történtek miatt.

Forrás: Index.hu

Kapcsolódó cikkek