“A humor fontos stresszoldó tényező a rendőri munkában” – videó

Megosztás

Április 24-e a rendőrség napja Magyarországon, amelynek tiszteletére múlt szombaton közzétették a rendőri munkát bemutató videósorozatunk első részét, amelyben az Életvédelmi Osztályra látogatott el a JövőTV stábja.

Most megérkezett a videósorozat második része is, amelyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Bűnügyi Bevetési Osztályát mutatták be.

A BRFK ezen szekciója olyan különleges csapat, ahova a nyomozók csak több évnyi aktív rendőri munka és tapasztalat után kerülhetnek be, miután bizonyították valódi rátermettségüket és higgadtságukat.

Az osztályon dolgozók a nap huszonnégy órájában készenlétben állnak, hiszen szükség esetén akár más szervekkel szoros együttműködésben is helyt kell állniuk. Részt vesznek elfogásokban, körözött személyek kézre kerítésében és egyéb halaszthatatlan bűnügyi intézkedéseket hajtanak végre. 

AZ OSZTÁLY NYOMOZÓI SOKSZOR TALÁLKOZNAK MÁSOK SZÁMÁRA AKÁR MEGRÁZÓ VAGY FÉLELMET KELTŐ ESETEKKEL, NEKIK MÉGIS ILYENKOR IS MEG KELL ŐRIZNIÜK A HIDEGVÉRÜKET ÉS ELLÁTNI FELADATAIKAT.

A Jövő TV-nek Szigetvári Oszkár őrnagy, alosztályvezető, illetve Soóky Tamás főtörzsőrmester, nyomozó mesélt a bűnügyi bevetési osztály felépítéséről, az osztály életének mindennapjairól, valamint a rendőri munkához tartozó elengedhetetlen kvalitásokról.

Szóba került továbbá a munkával járó magas fokú stressz feloldásának módszerei, a rendőrök pszichológiai terheltsége és a rendőrök közvéleményben való megítélése is.

Kapcsolódó cikkek