Növelik a Salkaházi program támogatási összegét

Megosztás

Húsz százalékkal megemelik a Salkaházi programban elérhető támogatás összegét az eredetihez képest, amit az idei évtől igényelni is egyszerűbben lehet majd – jelentette be Veres Pál polgármester szerdán, a városházán megtartott sajtótájékoztatón.

A jobb kiszámíthatóság érdekében november 1-je és december 15-e között – postai úton – kapják majd meg a támogatást a jogosultak, a megyei nyugdíjfolyósítási igazgatóságnál meglévő címükre – mondta Veres Pál, aki bejelentette:

Húsz százalékkal, 12 ezer forintra nő a Salkaházi programban nyújtott támogatás összege 2021-től.

Ráadásul mostantól nem kell igényt beadni, ugyanis az igazgatóság nyilvántartására támaszkodva, hivatalból megállapítjuk a jogosultságot.

Nem kell már tehát pályázni, nyomtatványt kitölteni az igényléshez – a szépkorúak magáról a támogatási határozatról fognak értesítő levelet kapni. A kérelem lehetősége persze továbbra is fennáll, olyan esetekben például, ha valaki október 1-je után tölti be a 60. életévét. A jogosultsági feltételek ugyanakkor annyiban módosulnak, hogy a nyugdíjfolyósítási igazgatóság nyilvántartásában szereplő folyósítási vagy levelezési címnek is miskolcinak kell lennie.

A városvezető beszélt arról is, hogy mivel még mindig járványhelyzet van, így a programok újraindítását csak valamikor az év második felére tervezik.

– Gondoskodnunk kell azokról, akik itt dolgozták le az életüket, építették és működtették a várost. Hiszünk abban, hogy ezzel a támogatással is valamilyen módon ki tudjuk fejezni hálánkat és köszönetünket. Ahogy azt a Nagy-Miskolc választási programban is vállaltuk

– emlékeztetett Veres Pál.

Kapcsolódó cikkek