Letartóztatásban a Megasztár egykori énekese

Megosztás


A bíróság szerint fennáll a veszélye, hogy az énekes elrejtőzik, esetleg megismétli a bűncselekményt, ezért az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapra elrendelte Fekete Dávid, a korábban a Megasztárban szereplő énekes letartóztatását – írja Kisalföld.

Az előadó a gyanú szerint közel százmillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el.

A bíróság ezt megalapozottnak találta, ezért rendelte el a letartóztatását, amit a testület határozata szerint az is indokolt, hogy fennáll a veszélye, hogy a férfi az eljárás során elérhetetlenné válik vagy megismétli a bűncselekményt. Utóbbi azért is indokolt, mert a portál szerint a gyanúsítotti kihallgatása után más bűncselekmények miatt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A döntés ellen Fekete és védője is fellebbezést jelentett be.

Borsnak korábban a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője, Gál Katalin azt mondta, hogy Fekete Dávidot közokirat-hamisítással és tíz vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítják. A szóvivő szerint az autókereskedő énekest egyebek mellett azért is vádolják közokirat-hamisítással, mert olyan személynek adta el a cégét, akiről tudhatta, hogy halálos beteg. Az ügyészség munkatársa megerősítette a napilapnak, hogy a házkutatást tartottak az érintett férfi tartózkodási helyén.

A rendőrség Fekete ügyében még szerdán kiadott egy közleményt, de ebben nem nevezik meg, csak “egy ismert győri férfire” hivatkoznak, aki ellen “jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt” zajlik büntetőeljárás.

Fekete Dávidot még kedden elfogták a rendőrök, majd gyanúsítottként kihallgatták. A hatóság ezután javasolta, hogy kezdeményezzék a letartóztatását.

Kapcsolódó cikkek