Bige László szabadult a házi őrizetből

Megosztás

Bige László 2021. április 28-tól a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll – írja a JövőTV a Nitrogénművek közleménye alapján.

A Nyíregyházi Járásbíróság 2021. március 24-én szüntette meg a milliárdos házi őrizetét, de az ügyészség kétszer is fellebbezést nyújtott be az elsőfokú határozat ellen, ennek a következtében a házi őrizet csak április végén vált érvénytelenné.

„A Nitrogénművek Zrt. továbbra is teljes mértékben megbízik az igazságszolgáltatás döntéseiben, és minden jogi eszközzel megvédi magát a Bige Lászlót és a társaságot érintő igazságtalan intézkedésekkel szemben. A döntés eredményeként, Bige László semmilyen tekintetben nincs korlátozva abban, hogy kiemelkedő üzleti tevékenységét a továbbiakban eredményesen folytathassa.”

– írja a a Nyíregyházi Törvényszék közleményében.

A műtrágyagyártással foglalkozó milliárdossal szemben az utóbbi években több eljárás is indult, 2021 elején egy vesztegetési és hűtlen kezelési üggyel összefüggésben rendelték el bűnügyi felügyeletét. Ezeket az eljárásokat Bige egy ellene indult kampány részeként értelmezte, amely mögött Csányi Sándor OTP-vezért sejti.

Fotó: MTI | Balázs Attila

Kapcsolódó cikkek