Betondarabot dobott a rendőrökre a borsodi férfi, öt év börtön vár rá

Megosztás

A Szikszói Járásbíróság szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, aki három társával tavaly márciusban az Encsi Rendőrkapitányság jogszerűen intézkedő rendőreire támadt – olvasható a Miskolci Törvényszék honlapján.

A bíróság által megállapított tények szerint 2020. március 19-én délután a rendőrségre bejelentés érkezett, mely szerint az egyik vádlott Alsóvadászon késsel fenyegette a bejelentőt. Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei a helyszínre mentek és intézkedést kezdtek a vádlottal szemben, azonban ő nem volt hajlandó igazolni magát, trágár szavakat használt a rendőrökkel szemben és „húzzatok innen!” kifejezéssel távozásra szólította fel őket. Időközben a helyszínre érkezett további két férfi, akik maguk is bekapcsolódtak a szidalmazásba, kutyának nevezték a járőröket és azt követelték, hogy takarodjanak ki az udvarról.

Az intézkedés során egyikük megragadta a rendőr karját, így akadályozva a járőrök munkáját, őt csak a könnygáz alkalmazása tartotta vissza tettétől. Időközben még egy vádlott érkezett a helyszínre egy ágvágóval, aki megöléssel fenyegette a rendőröket. Később vasvilla és fejsze is előkerült, miközben a vádlottak folyamatosan becsületsértő kifejezéseket kiabáltak a járőröknek. A vádlottakat családtagjaik ugyan próbálták visszatartani, azonban egyikük egy betondarabbal rohant ki az utcára és a néhány méterre álló rendőrök felé dobta azt kiabálva, hogy” megdöglöttök”. Az eseményeknek a rendőri erősítés vetett véget.

A vádlottakkal szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás. Két férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, esetükben a Szikszói Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet, egyiküket 1 év, társát 1 év 10 hónap szabadságvesztésre ítélte. Egy további vádlottal szemben nem jogerősen 4 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki. A betondarabbal támadó vádlottat a járásbíróság a mai napon 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, és a letartóztatását is fenntartotta.

A bíróság döntése nem jogerős, a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbeztek. Az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Kapcsolódó cikkek