Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje

Megosztás

Indítása nem lepett meg senkit, vele együtt egyelőre négyszereplős az őszre tervezett ellenzéki kormányfőjelölti-előválasztás, Karácsony Gergely csatlakozására még várni kell.

„Készen állok” – így jelentette be Dobrev Klára, a Demokratikus Kolaíció (DK) európai parlamenti képviselője, hogy pártja őt indítja az ellenzéki előválasztáson, vagyis ő lesz a DK miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztáson. „Döntöttem: talán még soha, semmire nem álltam ennyire készen egész életemben” – mondta Dobrev Klára. Úgy fogalmazott: 

„Kész vagyok arra, hogy egyesítsem az Orbánnal szemben álló ellenzéki soksaságot, és kész vagyok arra, hogy jövő tavasszal legyőzzem Orbán Viktort és velejéig romlott rendszerét.”

Ezzel a győzelemmel szerinte egy új, európai köztársasági korszak köszönt majd Magyarországra, miután visszaveszik az ellenzéki összefogás pártjaival közösen az országot. A politikus az aktuális járványhelyzetet is érintve megjegyezte: „baj van, mert megannyi kitalált ellenség, plakátokon létező fenyegetés után bekopogott egy valódi kihívás, akit nem lehet jelszavakkal megállítani”. Véleménye szerint

az önmagát 10 évig erősnek és kormányzóképesnek mutató hatalomról pár hónap alatt kiderült, hogy gyenge, kormányzóképtelen (…) lépésről-lépésre esett szét a magyar állam.


Dobrev Klára bejelentésével hivatalosan négyszereplősre bővült az ellenzéki előválasztáson magukat megmérető miniszterelnök-jelöltek névsora. Ismert, hogy a Jobbik Jakab Péter pártelnököt indítja, a Momentum is a saját elnökét, Fekete-Győr Andrást küldi ringbe, míg a Mindenki Magyarországa Mozgalom az elnökét, Hódmezővásárhely polgármesterét, Márki-Zay Pétert jelöli.

Kapcsolódó cikkek