Öt éve próbálják a McDonald’s-ot Ózdra csábítani, mostanra sikerült

Megosztás

Napi.hu-nak arról beszélt a jobbikos polgármester, hogy a lakosság részéről érkezett az igény, és közel öt éve próbálják a városba csábítani az étteremláncot. Felvették a kapcsolatot az amerikai gyorsétterem-lánccal, de évekig nem jártak sikerrel.

„A kezdetekben azonban falakba ütköztünk, a cég akkori üzleti stratégiája nem tette lehetővé az ózdi nyitást. 2019-ben viszont az étteremlánc magyarországi tulajdonosváltását követően fordulat állt be a vállalat üzletpolitikájában és nyitottá váltak a beruházásra.”

– fogalmazott Janiczak.

Körülbelül 60-70 alkalmazottja lehet majd a McDonald’s-nak. „A nyitás egészen pontos dátuma ugyan még nem ismert – tudjuk milyen egy építkezés, bármi miatt csúszhat – de még ezen év végén várható” – tette hozzá a polgármester. Bár a lakosság nagyon várja, a Napi.hu cikke szerint nem mindenki örült korábban a terveknek: tíz helyi vendéglátóhely írásban jelezte Janiczak felé aggodalmát, ők a forgalmuk csökkenéssel tartanak.

Szeptemberben állapodott meg az ózdi városvezetés a céggel a beruházásról, majd októberben már arról posztolt Janiczak, hogy értékesítette azt a területet az önkormányzat, ahol a McDonald’s majd felépül. A városközponti kutyafuttató helyén húzzák fel a gyorséttermet, a polgármester azt ígéri, a kutyafuttatót nem szüntetik meg, csak átrakják egy közeli helyszínre.

Hozzászólások

Related posts