Immunológus: Két oltással se menjünk még étterembe

Megosztás


Az ATV Egyenes Beszéd vendége volt 
Lisziewicz Julianna immunológus, aki az erőltetett tempójú oltási terv és a szombati nyitás ellenére továbbra is rendkívüli óvatosságra intette az embereket.

A szakember úgy fogalmazott, hogy bár már van rá lehetőség, ő mégis szeretne mindenkit lebeszélni arról, hogy beüljön étterembe vagy zárt térbe. Mivel egyik vakcina sem nyújt 100 százalékos védelmet, ő ezt még a második oltás után két héttel sem ajánlja senkinek.

Lisziewicz ezt azzal indokolta, hogy maszkban nem lehet enni, és mivel még mindig nagyon terjed a vírus, ha csak egy fertőzött van a helyiségben, beszéd és evés közben mi is megfertőződhetünk.

A mozi- vagy színházlátogatásról azt gondolja, hogy két maszkon keresztül a vírus senkit nem fog megfertőzni, de ha popcornevés közben levesszük, és van fertőzött a teremben, máris megugrik a valószínűsége, hogy mi is elkapjuk a vírust.

Az edzőterembe járást, focimeccsen szurkolást szintén csak maszkban javasolja,

az uszodát akkor engedné, ha korlátoznák az egyszerre medencében lévők számát. Az immunológus úgy gondolja, hogy a fenti tevékenységekkel meg kell várni, hogy ott tartsunk, ahol most Izrael, ahol 10-20 ember hal meg naponta.

Az immunológus nagyon csodálkozna, ha nem okozna nálunk is egy negyedik hullámot az indiai helyzet, de abban reménykedik, hogy az oltásoknak köszönhetően az újabb járványhullámok már egyre kisebbek lesznek.

via HVG

Related posts