„Idegenektől” tart a miskolci fideszes képviselő, ezért szavazta meg az állami vagyok alapítványokba való kiszervezését

Megosztás

Hubay György miskolci fideszes képviselő próbálta meg néhány sorban megindokolni, miért is szavazta meg ő is néhány napja a teljes kormánypárttal együtt azt, hogy az egyetemek közalapítványokba való kiszervezésével ezermillárd forintnyi vagyont játszanak át olyan kuratóriumoknak, amelyekben vezető fideszes politikusok ülnek – szúrta ki a Telex.

Mint írta: “Ma nagy nemzetstratégiai kérdésekben döntöttünk a parlamentben. Sok esetben a Fidesz – KDNP kormány által visszaszerzett nemzeti vagyon egy részét alapítványi gazdálkodásba adtuk, hogy már soha ne lehessen idegeneké.”

Mivel azonban sok komment érkezett, hogy mit is ért idegenek alatt Hubay, újabb poszt írására kényszerült: “Sokan érdeklődtek, hogy kikre gondoltam, amikor azt írtam, hogy a nemzeti vagyon nem kerülhet idegenek kezére, és kik azok az idegenek? A kérdést és a kérdezőket is régről és jól ismerem, ahogy a téma parttalanságát is.Pont ezért maradok a legegyszerűbb értelmezésnél, amely mindenki számára elérhető. A wikiszórár szerint: “idegen (melléknév) = Nem ismert (személy, élőlény, dolog, hely), amely eredetileg máshová tartozik.”A most alapítványi gazdálkodásba adott nemzeti vagyon gazdái mind ISMERT, és ELISMERT szakemberek, akik felelősen, a nemzet érdekében tudnak és fognak gazdálkodni a rájuk bízott vagyonelemekkel. Erről szól a poszt.”

Fotó: Hubay György Facebook

Kapcsolódó cikkek