Megszavazta Tordai Bence 8,2 milliós rekordbüntetését a kétharmad

Megosztás

A Párbeszéd országgyűlési képviselőjét még márciusban büntette meg Kövér László házelnök, amiért egy mobiltelefonnal a kezében odalépett Varga Mihály pénzügyminiszterhez a parlamenti ülésteremben, és arra kérte, küzdjenek együtt azért, hogy a kormány „adja vissza azt a 10 milliárd forintot, amit a múlt év végén indoklás nélkül elvett a II. és a III. kerületi szakrendelőktől”. A képviselő egy költségvetési módosító indítvánnyal kapcsolatban szerette volna elérni Varga csatlakozását.

Tordai akkor azt mondta a hvg.hu-nak, hogy a pénzügyminiszter mellbe lökte, „és visszament a helyére, majd sipákolt, mint egy jó focista, amiért inzultálták”. Tordai ezután kapta a rekordnak számító büntetést Kövértől. 


Népszava tudósítása szerint a kormánytöbbség a DK-s Vadai Ágnes kétmilliós (egy havi fizetésével megegyező) pénzbüntetését is megszavazta. Őt előzőleg bekiabálásért büntette meg Kövér. Vadai akkor úgy nyilatkozott a Telex.hu-nak, hogy Dömötör Csaba parlamenti államtitkár a napirend előtti felszólalásában ismét ellenzéki oltásellenességről beszélt, erre kiabálta be hangosan, hogy az államtitkár hazudik. A házelnök erre felszólította Vadait, hogy ne kiabáljon. A képviselő erre azt reagálta, hogy muszáj elmondania az igazságot, mire Kövér felszólította, hogy menjen ki a teremből. Vadai azonban közölte, hogy nem.

Kapcsolódó cikkek