Gibraltár után immár Magyarország vezeti a lakosságarányos koronavírus-halálozási listát

Megosztás

A koronavírus felbukkanása óta Magyarországon hivatalosan 26 ezer fő vesztette életét a betegséggel összefüggésben. Ezzel a népességarányos halálozás tekintetében megelőztük Csehországot, így most már a világon nálunk a leghalálosabb a járvány a miniállamnak számító Gibraltár után – mutatott rá a Portfolio.hu.

Az adatok összevetését persze módszertani problémák nehezítik, de az biztos, hogy annak fényében, hogy a kormány hivatalosan emberéletekben határozza meg a sikeresség mértékét, a járvány kezelése nem nevezhető diadalnak.

A hazai adat azt jelenti, hogy a Magyarországon élők közül minden 370 emberből egy az életét veszítette a koronavírus-betegséggel összefüggésben. A sok halálos áldozat régiós sajátosság: Csehország mellett Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Bulgária, Észak-Macedónia, Szlovákia és Szlovénia is az első tíz ország között szerepel a népességarányos halálozási sorban.

Az alábbi listán nincs rajta a 33 ezres lélekszámú Gibraltár, ahol eddig 94 halálos áldozatot jelentettek, ami egymillió főre vetítve 2791-et jelentene, ezzel hivatalosan ők az elsők ebben a tekintetben.

Forrás: Portfolio.hu / Worldometer

Kapcsolódó cikkek