Döbbenet Borsodban: Féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kétéves kistestvérét a tizenhárom éves fiú

Megosztás

Úgy érezte, kistestvérével sokkal jobban törődnek szülei, ezért egy alkalmas pillanatban egészen kegyetlen tettre szánta rá magát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 13 éves fiatalkorú fiú ellen minősített emberölés bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlott édesanyjával, annak élettársával, valamint hat kiskorú testvérével élt együtt Taktaharkány településen, egy családi házban.

2019. április hónap második felében a kora esti órákban a vádlott szülői felügyelet nélkül kiskorú testvéreivel és unokatestvéreivel játszott. A gyermekek között volt a harmadik életévét még be nem töltött fiú testvére is, akire érzelmi okokból féltékeny volt, úgy érezte szülei róla jobban gondoskodtak, őt viszont elhanyagolják. E tekintetben a gondozási kötelezettségük elmulasztása okán a vádlott anyjával és élettársával szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt elkülönített eljárás van folyamatban.

A játék közben a vádlott az udvaron lévő szennyvízakna fedelét levette, a sértett kezét, lábát megfogta és bedobta a színültig fekáliával megtelt derítőbe, a tetőt visszarakta, és egy biztosító követ is ráhelyezett, majd anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a lakásba.

Az eltűnt gyermeket több óra múlva kezdte keresni a család, és miután a cipőjét az akna mellett meglátták, átkutatták a szennyvíztárolót, amelyből kiemelték az élettelen testét.

A gyermek halálát fulladás okozta, életének megmentésére csak akkor lett volna esély, ha még a fej elmerülése előtt kimentik.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek