Megosztja a közvéleményt Tiszafüred új, beton főtere – mi hogy gondoljuk?

Megosztás

Van, aki szerint az új, “kötelező” trend szerint épülő betonsivatag, szinte zöld terület nélkül. Szabó Tímea kritikájára azonban rögtön lecsapott a kormánypárti polgármester és egy kellemes kis ellenzéket ekéző válasszal vágott vissza. Kinek van igaza?

Ujvári Imre a Facebookon tette közzé felháborodását.

“KÖZLEMÉNY❗️Tiszafüred nevében visszautasítom azt a lekezelő hangnemet, amellyel Szabó Tímea, az 1 százalékos Párbeszéd országgyűlési képviselője szeretett városunkról nyilatkozik. Képviselő asszonynak, aki valószínűleg sosem járt Tiszafüreden, de talán még a Tisza-tónál sem, nem tetszik Tiszafüred új főtere! Fanyalogva és nagyképűen szólja le – Budapestről szemlélve – az új közösségi teret, amely a tiszafüredieknek régi vágya és igénye volt, mindezt úgy, hogy láthatóan fogalma sincs sem a projektről, sem a városról, sem az itt élőkről. Nyilván azt sem tudja, hogy milyen állapotok uralkodtak ezen a városrészen.Önjelölt meteorológusként trópusi hőséget vizionál ide, sőt gyalázatos vádakkal illeti azokat, akik a megvalósításon dolgoztak. Ezt az új városközpontot tiszafürediek építették a tiszafüredieknek.

Tehát amikor a munkánkat becsmérli, és gyanúsítgat bennünket, akkor a helyi emberek munkáját minősíti és sértegeti. Az átadás után tiszafüredi családok százai vették nagy örömmel birtokba az új játszóteret és a főteret, hiszen régóta vártak már erre a fejlesztésre. De egyre népszerűbb a Tisza-tó fővárosa a turisták körében is, sőt, egyre többen költöznek ki ide a nagyvárosokból, többek között Budapestről is, mert vonzó nekik a természeti környezet és a fejlődő város. Nem tudom, hogy a tudatlanság, vagy az irigység szülte-e ezt a színvonaltalan kirohanását, mindenesetre nem Szabó Tímea fogja Budapestről megmondani, hogy milyen városközpontunk legyen. Pontosan ezért nem kér Tiszafüred belőle és az ellenzéki összeborulásból sem most, sem a jövőben.”

Egy hozzászólás a polgármester mellett: “Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa..Volt szerencsém megnézni az új főteret és a játszóparkot, gratulálok polgármester úrnak és a Tiszafüredieknek, Szabó Tímea és balliberális társaik pedig csak irigykedjenek tovább., ennyire telik tőlük, fejleszteni, alkotni nem képesek, csak a rombolás és mások munkájának a kritizálása megy…”

Egy másik hozzászólás a polgármester posztja alatt: “Nézzük csak, mit nem vettek figyelembe a tervezésnél. Mondjuk a 40+fokos hőséget, a nagy esőzéseket. Azt hogy Magyarországon olykor szmog van és nem árt ha valami megszűri, mondjuk fák. Hogy az emberek szeretnek a fűben heverni, hogy mondjuk az élővilág haldoklik így nem ártana mondjuk virágokat sem ültetni nekik, a madaraknak bokrok kellenek. És mi kell a magyar embernek? Kövezett felvonulási tér ahol majd május elsején vonulgathat, meg rásülhet nyáron. Egy nagy taps….padok amúgy legalább vannak?”

Egy másik vélemény: “Biztos van akinek ez tetszik. Különösen, ha kőbányája van és nem faiskolája…”

Igazságot tenni szinte lehetetlen.

Kapcsolódó cikkek