DK: a kormány bízza szakértőkre a járványkezelést!

Megosztás

A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés irányítását bízza egy független, szakértőkből álló testületre, és kérjen nemzetközi segítséget a betegek ellátásához – írja az MTI.

A DK szóvivője hétfői online sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy vasárnap 291-en haltak meg a koronavírus miatt. Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: már negyedik hete “Magyarország vezeti az egész világ halálozási statisztikáját”; Magyarországon a múlt héten többen haltak meg, mint 15 másik európai országban együttvéve.

A politikus felsorolásában Máltát, Ciprust, Dániát, Luxemburgot, Finnországot, Portugáliát, Szlovéniát, Lettországot, Írországot, Litvániát, Észtországot, Svédországot, Ausztriát, Horvátországot és Belgiumot említette, jelezve, ezekben az államokban összesen 72 millióan élnek.

A jelenlegi, “nemzeti tragédiának is beillő” helyzet egyenes következménye annak, ahogy a kormány kezelni akarta ezt a járványt – értékelt a szóvivő.

A “titkolózással, összevissza beszéléssel, statisztikahamisítással és káosszal” azt sikerült elérni, hogy az embereknek minden bizalma megszűnt a kabinetben – fogalmazott Barkóczi Balázs.

 

Kapcsolódó cikkek