Van, ahol már a 12-15 évesek oltását kérvényezik

Megosztás

Amennyiben elfogadják, nem 16 év lesz az alsó korhatár, hanem 12, jobb, ha mi is készülünk erre. A Pfizer már azt vizsgálja, mennyire hatékony az oltóanyag a hat hónapos és 11 éves kor közötti gyermekeknél.

Az Pfizer–BioNTech kérvényezte az Egyesült Államok gyógyszer-felügyeleténél, hogy engedélyezzék a vakcinájuk használatát a 12–15 éves korosztályban is – írta meg az NBC.

A vakcinagyártó arra kérte az Élelmiszer- és Gyógyszer-felügyeletet (FDA), hogy módosítsa a sürgősségi felhasználási engedélyt, ami eredetileg a 16 éven felüliek oltására vonatkozott.

A Pfizer–BioNTech 3. fázisú klinikai vizsgálatai azt mutatták, hogy az oltás biztonságos és 100% -ban hatékony a 12–15 éves gyermekek körében, bár az eredményeket még nem értékelték külső szakértők.

A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla azt mondta, reményeik szerint már a következő iskolaév megkezdése előtt elkezdhetik az iskolások oltását. Az Egyesült Államokban ugyanis a fiatalabb tizenévesek és gyerekek körében különösen magas a fertőzöttek száma.

Az NBC News adatbázisa szerint az amerikaiak egyharmada kapott legalább egy adag Covid-19-vakcinát. A teljes lakosság beoltása érdekében azonban engedélyezni kell a gyermekek oltását. A Pfizer azt is vizsgálja, hogy a vakcina mennyire hatékony 6 hónapos és 11 éves gyermekek körében. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek