Illegális, nagy tömeget vonzó bulira csaptak le, ám a résztvevők a rendőrökre is rátámadtak

Megosztás

Több zsaru is megsérült az incidensben, amikor egy biztonsági szempontból hatalmas hiányosságokkal rendelkező és egyébként is tiltott bulira bukkantak. A szórakozók azonban agresszíven viselkedtek a rendvédelmi erőkkel is.

Megszakított a francia rendőrség péntekre virradóra egy illegális bulit Korzika szigetén, ahol mintegy százan gyűltek össze az egyik éjszakai szórakozóhelyen Bastia városában. Az intézkedés közben három rendőr megsérült – közölték a helyi hatóságok.

Két embert őrizetbe vettek, az egyiket közhivatalt ellátó személy elleni erőszak, egy másikat, az illegális buli szervezőjét, pedig mások élete veszélyeztetésének gyanúja miatt -olvasható Arnaud Viornery bastiai ügyész közleményében.

A helyi prefektus megerősítette, hogy éjjel 1 órakor a bastiai Toga-kikötőben a rendőrség közbelépett az egyik éjszakai szórakozóhelyen, amely illegálisan kinyitott, és ahol mintegy százan voltak jelen.     

Az ügyész tájékoztatása szerint a bulizók semmilyen egészségvédelmi intézkedést nem tartottak be. Ráadásul olyan helyen tartózkodtak, amely a tűzvédelmi szempontból is kockázatos volt, mivel a vészkijáratokat belülről elbarikádozták.

A helyszínre érkező rendőröket a résztvevők közül többen megdobálták és megtámadták a prefektúra szerint, amely a leghatározottabban elítélte a felelőtlen és súlyos magatartást.

A HÁROM RENDŐR KÉT, HÁROM, ILLETVE ÖT NAPON TÚL GYÓGYULÓ SÉRÜLÉSEKET SZENVEDETT, AZ EGYIKÜKET MEGÜTÖTTÉK.

A járványügyi korlátozások részeként az éttermek, bárok és a szórakozóhelyek október vége óta zárva tartanak, a gyülekezés hat főig engedélyezett, és az otthonokban szervezett családi és baráti étkezésekhez is hat fős korlátozást ajánlanak a hatóságok Franciaországban. (Index.hu)

Hozzászólások

Related posts