Szijjártó kiosztotta Európát Petry ügyében: “Most hol vagytok? Mikor fogtok tiltakozni? Mikor indítotok eljárást?”

Megosztás

Vezetőszerepben levő fideszes politikusok háborodtak fel és bírálnak, de nagyon, amiért Petry Zsoltot menesztették véleménye miatt. Hrutkánál miért tetszettek ennyire csendben lenni?

Rengetegen mondanak véleményt a Petry-ügyről, mi most három megszólalót emelnénk ki a kánonból: a Szivárványcsaládokért Alapítványt, Kocsis Mátét, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét és Szijjártó Péter külügyminisztert.

„A család az család” kampány elindítói nem örülnek annak, hogy Petry Zsolt elvesztette az állását a berlini Herthánál, ahol 2015 óta kapusedző volt. Azt írták, „fontos lenne tisztán látni, hogy mit hagytak ki a vele készült interjúból, ami miatt pontosítást kért a Magyar Nemzettől”.

De azt gondoljuk, mindenkinek joga van ahhoz, hogy elmondhassa a véleményét. „A család az család” kampány éppen azért indult, hogy beszélgessünk annak a sok-sok magyar családnak a helyzetéről, akiket megbélyegeznek és hátrányosan érintenek a tavaly karácsony előtt elfogadott törvénymódosítások

– olvasható a posztban.

Kocsis Máté. a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kiállást sürgetett a magyar kapusedző mellett. „Elfogadhatatlan, hogy nem a tudás és a képesség számít, hanem az idióta liberális propaganda feltétel nélküli kiszolgálása” – írta.

Szijjártó Péter, Magyarország külügyminisztere is reagált az ügyre, azt írta a Facebookon, hogy „Kedves Vera Jourová, Didier Reynders, Frans Timmermans, Judith Sargentini és minden, a véleménynyilvánítás szabadsága témájában mások gátlástalan kioktatására szakosodott, liberális európai politikus! Németországban kirúgtak a munkahelyéről egy embert, mert elmondta a véleményét. Migrációról és családról. Most hol vagytok? Mikor fogtok tiltakozni? Mikor indítotok és milyen cikkely szerinti eljárást?

Petry Zsolt a Magyar Nemzetben hétfőn megjelent interjúban egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte Gulácsi szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet. Később a Magyar Nemzet Petry kérésére lehozott egy közleményt. A lap azt írta, hogy a kapusedző árnyaltabban akarja kifejteni az álláspontját, és általa fontosnak tartott gondolatok maradtak ki az interjúból a szöveg egyeztetése során. Petry hangsúlyozta, hogy maximálisan tiszteletben tartja Gulácsi véleményét, és hogy ő a szivárványcsaládokra nem tett hátrányosan megkülönböztető utalást. (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek