Zajlanak az átalakítási munkálatok a Herman Ottó Múzeumnál

Megosztás

Kívül-belül megújul a miskolci Herman Ottó Múzeum. Dr. Szolyák Péter igazgató a Minap.hu-nak nyilatkozva elmondta: “A múzeum hátsó traktusában jelenleg is tartó fejlesztés 2016-ban indult. Most jutott el az építkezési fázisba, túl vagyunk a régészeti megfigyelésen is. A terv: olyan múzeumbővítés, ami egyrészről a látogatószám növekedését célozza, másrészt bővül a képtár is.”

A földmunkák előtt természetesen végeztek régészeti megfigyelést és leletmentést is. “A domboldalban előkerült egy olyan, talán 19. századi épület, ami zöldségtároló lehetett. Találtunk benne egy pénzérmét is, aminek a megtisztítása még hátra van; ha leolvashatóvá válik róla valamilyen dátum, közelebb kerülünk az építmény pontosabb kormeghatározásához is.”

Mint azt a Minap.hu riportja kiemeli, az átalakítás során nem csak külső munkák zajlanak, arculatot vált a Herman Ottó Múzeum főépületének földszinti fogadótere is. A leírás szerint az új épületrész az aulához kapcsolódik, ahol az emeletre vezető lépcső alá kerül egy nagy kapacitású új vizesblokk, akadálymentes mosdókkal, kismama- és bababarát kialakítással. Mindemellett új ruhatár, és a meglévő információs-vagyonőri pulttól elkülönített látogatói pénztár készül. Az emeletre érkezve egy galériás kialakítású, tágas közlekedő tér nyílik majd. Innen lesznek megközelíthetőek a képzőművészeti kiállítások, a bolt-kávézó és a tetőterasz is.

A fejlesztés – amelynek további részleteiről ITT lehet olvasni – várhatóan 2022 tavaszára készülhet el.

Forrás: Minap.hu, Fotó: Juhász Ákos/Minap.hu

Kapcsolódó cikkek