Elkezdődött a pedagógusok soron kívüli oltása

Megosztás

Négyszáznál is több kórházi oltóhelyen, elkezdődött a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok soron kívüli oltása csütörtökön – közölte a koronavirus.gov.hu.

Az oltásra sms-ben kaptak behívót azok, akik március 24-éig érvényesen regisztráltak. Az oltásuk csütörtökön, pénteken és szombaton történik Pfizer-vakcinával. A mostani és a jövő heti oltási akcióra több mint 162 ezer dolgozó kap behívót.

– írták.

Március 29. éjfélig csaknem 215 ezer óvodai, iskolai, bölcsődei és szakképzési dolgozó regisztrált oltásra.

Közülük 174 ezer köznevelési intézmény dolgozója, 29 ezren a szakképzésben dolgoznak, 11 ezren állami vagy önkormányzati, több mint ezren pedig magánbölcsődékben dolgoznak.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete múlt hét pénteken nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek. Ebben az intézmények korai megnyitása ellen tiltakoznak, ugyanis nem szeretnék veszélyeztetni a tanárállományt mielőtt a védettség kialakulására biztosan sor kerülne.

„A megfelelő védelem kialakulása az ön kormánya hivatalos tájékoztatása szerint a második oltás utáni 14.–28. napra tehető – az ön által felvázolt menetrendben tehát az április 19-i határidő egyértelműen irreális” – írták. Úgy vélik, a nevelés-oktatási dolgozók nem fogják felvenni a munkát, amennyiben arra a megfelelő védelem kialakulása előtt adnak utasítást.

– írták.

Kapcsolódó cikkek