Meg akart védeni egy idős embert, mellbe szúrták a borsodi férfit

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 30 éves és egy 21 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt – olvasható az Ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a vádlottak 2019. július végén, délután, erősen ittas állapotban gyalogosan közlekedtek Putnok belterületén. Összetalálkoztak a kerékpározó sértettel, valamint az annak társaságában lévő lovasszekéren utazó két másik férfival. A vádlottak kötekedni kezdtek mindhármukkal, azonban ekkor még nem került sor tettlegességre, mivel különböző irányokba eltávolodtak egymástól.

Később, a lovasszekeres férfiak megálltak egy sörözőnél, és csatlakozott hozzájuk a sértett is. Ide érkezett meg egy idősebb férfi, aki vásárolni készült a boltban. Mindannyian beszélgettek. Az úton ebbe az irányba jött a két vádlott is, és már messziről kiabáltak a társaság felé, támadólag fellépve.

A fiatalabb vádlott a bolt elé érve, minden előzmény nélkül az idős férfit lábon rúgta, aki ettől a földre esett. Ekkor a sértett a védelmére kelt, és felelősségre vonta a vádlottat a bántalmazásért, aki viszont most őrá támadt, többször megpróbálta ököllel megütni, illetve megrúgni, de a sértett kitért előle, majd pedig megfogta, lenyomta a földre és felszólította, hogy nyugodjon meg.

Ekkor avatkozott be az idősebbik vádlott-társ, a sértettet le akarta húzni a földön lévő vádlottról, ez azonban elsőre nem sikerült, mivel a sértett eltolta magától és felállt a másik vádlottal együtt, akit felszólított, hogy fejezze be a cselekményét. Az idősebbik vádlott viszont kiabálva, rátámadt a sértettre, de az ott tartózkodók közül egy férfi lefogta, azonban a fogásból kiszabadult, a nadrágzsebéből elővett egy 23 cm hosszúságú kést, és mellkason szúrta a sértettet.

A szúrást követően a vádlott a lovaskocsi egyik utasát is megtámadta, aki elszaladt és a közeli boltban kért segítséget. A vádlott üldözte, de a bezárt boltajtón nem tudott bemenni, így elment a helyszínről.

A sértett sérülése a mellüreg megnyílása okán közvetve életveszélyesnek minősül.

Az ügyészség a büntetett előéletű kést használó idősebb vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével, míg a büntetlen előéletű fiatalabb vádlott vonatkozásában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Kapcsolódó cikkek