Most már Merkely is azt mondja, még másfél hónapig tartsunk ki

Megosztás

A szakértő rektor egyértelműen azt sugalmazza, hogy semmi szín alatt nem kellene nyitásról még beszélni sem még jó ideig. Másfél hónap múlva csökkenhetnek a járványügyi számok a megfelelő mértékben, hogy nyitni lehessen és a nyári szünetünk legalább a körülményekhez képest szabad legyen. Valószínűleg az április közepi nyitást felejtsük el.

“Ha magunk elé nézünk, nagyjából másfél hónapunk van ebből a járványból, utána jelentősen fognak csökkenni a számok” – mondta a Semmelweis Egyetem rektora az M1 hétfő esti műsorában. Merkely Béla hozzátette:

másfél hónapot bírjunk még ki és akkor lesz egy nagyon szép nyarunk, amikor újra egyesülhetnek a családok és felszabadultan tudunk pihenni”.
Elmondta, hogy két nap alatt ezer kismama kapta meg a vakcinát. Merkely szerint , indokolttá vált a kismamák soron kívüli beoltása is, hiszen a vírus a magzati életet is veszélyezteti, ezért döntöttek a soron kívüli oltásról. A Harvard Egyetem publikációja szerint az oltás nemcsak az anyának, hanem a magzatnak is védettséget biztosít, vagyis a gyermek védetten jön a világra. Merkely végül arra figyelmeztetett, hogy

a tavaszi idő ellenére se feledkezzünk meg a maszkviselésről; a brit variáns minden korosztályban okozhat súlyos tüneteket. Szerinte ha maszkban fertőződünk meg, akkor kisebb mennyiségű vírus kerül a szervezetünkbe, így a betegség enyhébb lefolyású lehet. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek