Közúti ellenőrzésért állították meg, kábítószert találtak nála

Megosztás

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség kábítószer birtoklás és bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt vádat emelt egy férfival szemben – olvasható az Ügyészség honlapján.

A vádirat szerint, a vádlott 2020. június 8-án és az azt megelőző napokban is kábítószereket fogyasztott. Az említett napon este, a vádlott gépkocsival Tokajból tartott hazafelé, mikor Sárospatakon rendőrök igazoltatták. A rendőri intézkedés során a férfi szemmel láthatóan zavartan viselkedett, ezért a rendőrök átvizsgálták az autóját, majd vérminta vétel céljából előállították.

Mivel a gépkocsiban a rendőrök kábítószert találtak, ezért az eljárás során a vádlott lakásában is kutatást végeztek. A férfi birtokából végül – általa ismeretlen körülmények között megszerzett -, a törvényben meghatározott csekély mennyiség felső határát meghaladó mennyiségű amfetamin mellett, marihuánát foglaltak le.

A nyomozás eredményeként megállapítást nyert, hogy a vádlott a járművezetés során kábítószerek által befolyásolt állapotban volt, mivel a szervezetében toxikus mennyiségű amfetamint és kisebb mennyiségű marihuánát mutattak ki.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.

(A fotó csak illusztráció.)

Kapcsolódó cikkek