Durva! A kórház főigazgatója szerint olyan a helyzet most Ózdon, mint amilyen tavaly Olaszországban volt – videó

Megosztás

Nyíltan kimondta az ózdi kórház főigazgatója, hogy hatalmas a baj jelenleg a városi kórházban. Gyanítjuk, nem Ózd az egyetlen város, ahol ekkora problémát okoz a járvány. De a kormány szerint továbbra sincsenek kapacitásproblémák. Ne feledjük, a legfőbb gond most a baloldali ellenzék és Brüsszel.

Csak szerdán negyvenen keresték fel az ózdi sürgősségit, 17 embert már haza sem engedtek.

Azokat a felvételeket képzeljék el az ózdi kórházban, mint amilyenek tavaly Olaszországban készültek. Ezt éljük meg nap mint nap, óriási terhet ró ránk, mind fizikálisan, mind szellemileg

– mondta az Ózdi Városi Televíziónak Bélteczki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

A helyi intézményben a szakorvoshiány is folyamatos problémát jelent. Többen nem írták alá az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést, de volt olyan is, aki máshol kapott jobb ajánlatot. Emellett a saját dolgozóikat is nélkülözniük kell a Covid miatt.

A riport szerint a háziorvosi rendszerben is komoly problémák vannak, mert a 32 praxis jelentős hányada üres. “Hozzánk jönnek harmincasával, negyvenesével” – mondta Bélteczki. Szerdán negyvenen keresték fel a sürgősségit, 17 embert már haza sem engedtek, szinte mindegyiküknek oxigént kellett adni, többeknek tüdőgyulladása volt.

A főigazgató szerint 150 covidos beteget látnak most el, ezen felül 17-en vannak most intenzív osztályon lélegeztetőgépen. (Hvg.hu)

Related posts