Drámai: Egy magyar családanya naplóbejegyzései, így vitte el őt a koronavírus két hét alatt

Megosztás

A döbbenetes valóság, az utolsó bejegyzés már nem saját kezűleg íródott. A Covid az áldozat “tüdejének 95%-át kinyírta”, nem hagyott esélyt sem a túlélésre. Gabi pedig sajnos csak egyetlen egy abból a többszáz emberből, akik naponta halnak meg az elhibázott magyarországi járványkezelés következtében. Elképesztő írás.

Egy családanya drámai harca olvasható az egyik közösségi oldalon néhány napja. Az 52 éves nő életének utolsó két hetét lehet nyomon követni a tünetek megjelenésétől egészen addig a pontig, amikor szkafanderes ruhába öltözött orvos közli a férjjel a halál szomorú hírét. A tragikus esetről a Családi Net oldala számolt be. 

A férj kérésére – aki szintén elkapta kórt, és jelenleg is kórházban fekszik – készült el az utolsó két hét eseményeiről a beszámoló. A Covid-napló megjelentetésének a céljáról még maga a családanya, Gabriella írt utolsó üzeneteinek egyikében: 

…fel kell hívni mindenki figyelmét ennek a rohadt vírusnak a veszélyeire. Mi mindent megtettünk, hogy ne kapjuk el. Maszkot hordtunk, nem használtunk tömegközlekedést, kerültük a nagy boltokat, fertőtlenítettünk. Mégis bekúszott az életünkbe, és végzetes pusztítást csinált.

N. Gabriella számtalan közösségi rendezvény mozgatórugója volt, pár hónapja töltötte az 52. életévét. Cukorbetegségét könnyedén kordában tartotta. A családja biztonsága miatt is a járványvédelmi előírásokat betartotta: maszkot hordott, sűrűn mosta a kezét, kerülte a tömegközlekedést. A tünetek mégis jelentkeztek nála, emiatt azonnal telefonált a háziorvosának. 

MIUTÁN GABI ROSSZABBUL LETT, MINDKETTEN KÓRHÁZBA KERÜLTEK. DÉL KÖRNYÉKÉN ÉRKEZTEK MEG, DÉLBEN PEDIG MÁR INFÚZIÓN VOLTAK, KAPTÁK A FAVIPARAVIRT NAGY DÓZISBAN, LÉGZÉSTÁMOGATÁSNAK PEDIG AZ OXIGÉNT.

A vakcinát már sajnos nem kaphatták meg, a kórházba kerülés után négy nappal kellett volna megjelenniük az oltóponton. 

Végül a bejegyzés szerint

szerda reggel 9:40-kor Gabi keringése összeomlott. A vírus a tüdejének úgy a 95 százalékát kinyírta. Ez az életerős 52 éves nő, feleség, családanya gyakorlatilag megfulladt.

Imre, Gabi férje jelenleg is egy fővárosi kórház Covid-osztályán fekszik, így az édesapa csak telefonon tudta elmondani a gyermekeinek a hírt, miszerint édesanyjuk meghalt.

BORZALMAS VOLT A TEHETETLENSÉG, HOGY CSAK ZOKOGTAK, ÉS ÉN NEM TUDTAM ŐKET A TELEFONON KERESZTÜL MEGNYUGTATNI.

 A vírussal együtt dolgozni 

Nemcsak ez az egyetlen megrázó írás, amely a közösségi oldalakon olvasható. Egy másik, szintén a Facebookon megjelent poszt, Covid kórképe címmel egy egészségügyi dolgozó napját követi végig, a műszak kezdetétől egészen annak végéig. 

A történetből kirajzolódik, hogy a medikus munkahelyén a vírus átvette szinte az egész irányítást, a növekvő betegszám miatt a konyha is kórteremmé vált. Az írásból kiderül, hogy a munkanap kezdetétől szinte az utolsó pillanatig alig van lehetőség pihenni. A munkanap kezdetekor egy középkorú nőt eszméletlen állapotban szállítanak be, aki semmilyen ingerre nem reagál, de sürgős beavatkozásra van szükség, míg végül, több eredménytelennek tűnő vizsgálat után, kiderül, hogy a betegnél Covid-okozta agyhártyagyulladást találtak.

MINTHA A TÜDŐ ELPUSZTÍTÁSA NEM LETT VOLNA ELÉG A COVIDNAK. AZ ÉRRENDSZERI SZÖVŐDMÉNYEK, A PSZICHÉS HATÁSOK SEM VOLTAK ELÉG. AZ AGYHÁRTYÁT IS MEGTÁMADJA, HA AHHOZ VAN KEDVE. 44 ÉVES NŐ, SZÜLŐKKEL, FÉRJJEL, GYEREKEKKEL. MÚLTTAL, DE MÁR JÖVŐ NÉLKÜL. 

Az egészségügyi dolgozó írásában részletesen beszámol, milyen nehézségekkel találják szembe magukat; a betegek türelmetlenségével, a kórházi felszerelések szegényességével és a Covid-osztály zsúfoltságával.

Elsétáltam a katonai ágyak mellett, amiket a héten kaptunk a Honvédségtől, hogy ezekkel bővítsük a fekvőhelyeket, de még nem sikerült kitalálnunk, hogy hova rakjuk őket, mert már sehol sincs hely.

A bejegyzés végén kiemeli, csak csendben, műszak végén meri az érzelmeit kiengedni, sírás formájában, de a kérdés, hogy másnap ismét megy-e dolgozni, fel sem vetődik benne. 

Index.hu

Kapcsolódó cikkek