Komolyak a tervek: Valóban repülőtér épülhet Felcsút mellett

Megosztás

Mit az, amit nem építettek még az ország új központjának számító Felcsútra 2010 óta? Hát repülőtér! Aki eddig csak viccből mondogatta, jobb, ha tisztában van vele, hogy már régen a tervezési szakasznál jár az ötlet. Külön érdekesség, hogy amíg az egyik érintett fideszes polgármester letagadja és álhírnek nevezi az értesülést, a másik már részletekről is beszámol.

Tessely Zoltán, a Felcsútot is magába foglaló Fejér megyei 3. országgyűlési választókerület fideszes képviselője egy hónappal ezelőtt beszélt arról, hogy Bodmér, Szár és Újbarok határában sportrepülőtér épülhet, írja a Magyar Hang. A tervezett reptér mellett nemcsak ez a három település, de Felcsút is ott van.

Tessely tavaly ősszel azt írta, hogy Besenyei Péter műrepülő világbajnokkal, Jávor Gézával, a Magyar Sándor Repülő Egyesület elnökével és Sisa Andrással, a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjével egyeztettek az óceánrepülők emlékművéhez tervezett sportrepülőtér kialakításáról, az óceánrepülők emlékének méltó ápolásáról és a polgári repülési lehetőségek bővítéséről. Utóbbi a közeli Szár községben nagyobb felháborodást keltett, mert a „polgári repülés” nagyobb, személyszállító gépeket sejtet. Szár fideszes polgármestere, Németh Norbert a repülőtér ügyét „fake news”-nak nevezte egy Facebook-csoportban.

Tessely viszont idén januárban a Nemzeti Sportban is nyilatkozott a tervről, és azt mondta, „nagyszerű hely lesz ez a trianoni megemlékezéseknek, az óceánrepülés és a sportrepülés akkori körülményei méltó bemutatására és a repülősport népszerűsítésére”. 

Tessely a Magyar Hangnak azt mondta, hogy már elkészült a Felcsút szomszédságába tervezett repülőtér kapcsán egy kormány-előterjesztés, de annak benyújtását a jelenlegi járványügyi veszélyhelyzet miatt most „nem tartja aktuálisnak”. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek