Két jelentkező adta be pályázatát a Földes Ferenc Gimnázium igazgatói posztjáért

Megosztás

Néhány napja, március 18-án járt le a miskolci tanintézmény igazgatói posztjára való pályázatok benyújtásának határideje. A Miskolci Tankerületi Központ igazgatója a Minap.hu megkeresésére elmondta: ketten jelentkeztek az igazgatói pozícióra.

Egyikük az intézmény jelenlegi megbízott igazgatója, Fazekas Róbert, mellette a gimnázium egyik tanára, Kovács Benedek nyújtott be pályázatot. Dr. László István tankerületi igazgató a lapnak azt is elmondta, hogy a munkatársai első lépésként megvizsgálják, hogy a benyújtott pályázatok megfelelnek-e a kiírásnak, ezt követően pedig megtörténik a pályázók meghallgatása.

Remélhetőleg ezzel lassan lezárulhat a régóta húzódó ügy. Tavaly hárman – a most szintén jelentkező Fazekas Róbert és Kovács Benedek mellett Hajdu Hajnalka, a sajószögedi általános iskola igazgatója, a megyei közgyűlés fideszes képviselője – pályázott a posztra. Végül a minisztérium úgy döntött, hogy nem dönt, a pályázatokat érvénytelennek nyilvánították. Nemrégiben újabb pályázati kör indult – a Földes nevelőtestülete pedig nyílt levelet tett közzé, rendhagyó módon még a pályázati határidő lejárta előtt. Szűcs Tamás, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének intézményi csoportképviselője azt nyilatkozta a minap.hu-nak, hogy erre a proaktív lépésre azért volt szükség, hogy akik jelentkeznek, azok „legalább az etikailag elvárható köröket fussák meg”.

A pályázat elbírálásáról Kásler Miklós miniszter dönt, legkésőbb június 28-áig.

Minap.hu

Kapcsolódó cikkek