Macsétával és gázriasztó pisztollyal próbálta visszaszerezni a mobiltelefonját a miskolci férfi

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság büntetővégzést hozott azzal a két férfival szemben, akik bozótvágó késsel és gázriasztó pisztollyal a kezükben akartak visszakérni egy mobiltelefont a sértettől Miskolcon – olvasható a Miskolci Törvényszék honlapján.

A bíróság által megállapított tények szerint az idősebb vádlott 2020. június elején egy szórakozóhelyen szeszesitalt fogyasztott, majd hazaérve észrevette, hogy nincs meg a mobiltelefonja. Úgy gondolta, hogy azt egy általa ismert férfi lophatta el tőle, ezért kérte a nevelt fiát, a másik terheltet, hogy menjenek el a sértetthez és szerezzék vissza a készüléket. Az idősebb vádlott egy bozótvágó kést, míg a másik egy gázriasztó fegyvert vett magához és a sértetthez indultak. A telefon visszaadására szólították fel a férfit, miközben egyikük a bozótvágó késsel hadonászott maga előtt, míg a másik a fegyvert tartotta a kezében és megöléssel fenyegették a sértettet. A sértett hiába mondta a vádlottaknak, hogy nincs nála a telefon, az idősebb vádlott lökdösni kezdte és a nála lévő macsétával többször ráütött a karjára, valamint a lábára, mialatt a fia a gázriasztó fegyvert két méter távolságból a sértettre fogta. Amikor a sértett közölte támadóival, hogy hívja a rendőrséget, a vádlottak távoztak a helyszínről. A sértett 8 napon belül gyógyuló horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A bíróság a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt személyenként 1 év 10 hónap szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását mindkettőjük esetében 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság döntését az ügyészség, a vádlottak és védőik is elfogadták, ezért az jogerős.

Kapcsolódó cikkek