Súlyos járványhelyzet? Nem pálya! Tárt karokkal fogadtuk a katari fociválogatottat és ellenfeleit is, hogy nálunk játsszák le felkészülési meccseiket

Megosztás

Eredetileg Bécsben játszottak volna, de oda a súlyos járványhelyzet miatt be sem engednek most idegen válogatottat. A sokkal rosszabb adatokat mutató Magyarországra viszont probléma nélkül jöhettek, egészen pontosan Debrecenbe.

A reptéren elsőként a járványügyi előírásokat betartva, lázat mértek mindenkinek, majd ellenőrizték a papírokat. A katariaknak házigazdaként nem kell selejtezőt vívniuk a részvételért a 2022-es világbajnokságra, de a felkészülésük érdekében besorolták őket az európai kvalifikációs sorozatba, az eredményeik viszont nem számítanak bele a tabellába.

Megérkezett a katari válogatott Debrecenbe

A felkészülési meccseket eredetileg Bécsben rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatti intézkedések ezt nem tették lehetővé. A válogatott szerdán Luxemburggal, szombaton Azerbajdzsánnal, majd 30-án Írországgal mérkőzik meg a Nagyerdei Stadionban.

Valószínűleg egy jó nagy pénz állhat a háttérben, úgyhogy Európa más részeiből kitiltott BL-meccsek után más válogatottak felkészülési meccseit is átvettük. Katar mellett jön Azerbajdzsán, Luxemburg és Írország focicsapata is, hiszen a katariak is csak itt Magyarországon tudnak a legjobban felkészülni, ha már Bécs nem engedte be őket. Mind a négy ország járványügyi besorolása még mindig az utazásra NEM javasolt kategóriába tartozik – …de onnan bátran beengedünk mindenkit, ha fociról van szó. (Facebook)

Kapcsolódó cikkek