Hiába haltak meg minden eddiginél többen, a közmédia inkább a fertőzöttek számának menetrendszerű visszaesésére fókuszál

Megosztás

Ahogy arról beszámoltunk, kedden jelentették a legtöbb halálesetet a koronavírus-járvány kezdete óta, szám szerint 252-t, közel 600-zal nőtt a kórházban levő fertőzöttek száma, és majdnem 1400-an vannak lélegeztetőgépen. Viszont mit emelt ki a közmédia honlapja és a teljes kormánypárti propagandamédia a járványügyi adatokkal kapcsolatos hírében?

“Az előző napi mintegy felére csökkent az új fertőzöttek száma itthon” – olvasható a szalagcím a hirado.hu-n.

Ez így is van, hiszen ma “csak” 5481 új esetet jelentettek. Csakhogy mint arra a 444.hu cikke felhívja a figyelmet: már hosszú ideje megfigyelhető, hogy keddenként visszaesik az új fertőzöttek száma. Egyszerű a magyarázat: hétvégente kevesebb tesztet végeznek. Most sincs ez másképp, az operatív törzs reggeli jelentésében 5481 új eset szerepel, feleannyi, mint az utóbbi napokban.

Nem is lehetne ennél félrevezetőbb módon tálalni a helyzetet. Nemcsak azért fals a közpénzből fenntartott média címadása, mert elhallgatja a katasztrofális kórházi állapotokat, hanem azért is, mert ebből az adatból még csak arra sem lehet következtetni, hogy lassulna a fertőzés terjedése. Kedden kiemelni a fertőzöttek számát semmi másra nem jó, csakis az emberek megtévesztésére – mutatott rá a 444.hu.

Kapcsolódó cikkek