„A járvány bebizonyította, hogy vissza kell állítani az önálló egészségügyi minisztériumot”

Megosztás

Szükség van az alapellátástól független járványügyi hálózat kialakítására oltó pontokkal és megfelelő informatikai háttérrel – véli az LMP.

A koronavírus járvány bebizonyította, hogy vissza kell állítani Magyarországon az önálló egészségügyi minisztériumot és szükség lenne az önálló közegészségügyi és járványügyi hálózatra a megszüntetett KÖJÁL mintájára – olvashatók Takács Péternek, az LMP Dél-alföldi regionális elnökének és dr. Árus Tibor háziorvosnak, az LMP országgyűlési frakciójának egészségügyi szakértőjének békéscsabai sajtótájékoztatón elhangzott szavai a párt Facebook-oldalán.

Árus Tibor hangsúlyozta, hogy kezdetben csak az alapellátás oltásba bevonásával lehetett gyorsan és széles rétegeknél elindítani az oltási folyamatot, amit a jelenlegi tudásunk alapján évente-másfél évente meg is kell ismételni, mivel az immunitás fél, egy év múlva lecsökken az eddigi tapasztalatok szerint. Ezért szükség van az alapellátástól független járványügyi hálózat kialakítására oltó pontokkal és megfelelő informatikai háttérrel.

A teljes sajtótájékoztató IDE KATTINTVA nézhető meg.

Kapcsolódó cikkek